16 statii de monitorizare a aerului la Ploiesti

Primăria municipiului Ploiești a semnat cu firma S.C. Elconet S.R.L. contractul ”Implementare Rețea de Microstații cu senzori pentru determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în Municipiul Ploiești”.

Cele 16 microstații vor asigura monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în perioada alocată implementării măsurilor/proiectelor asumate în Planul Integrat de Calitate a Aerului (2021-2022), achiziția de date din zone neacoperite de Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului (RNMCA), precum și verificarea conformării cu cerințele legale și legislația specifică.

O microstație va conține un număr suficient de senzori pentru monitorizarea a minim 12 parametri, printre care: temperatură, presiune, umiditate, compuși organici volatili, nivel de zgomot, dioxid de sulf, dioxid de azot, etc.

Sistemul informatic cuprinde software-ul adaptat pentru accesul și controlul printr-o interfață WEB ce conține componente/dispozitive de control/transmitere a datelor și de furnizare a informațiilor prin tehnologii/tehnici de comunicații prin interfețe specifice. 

Sistemul informatic va înregistra și stoca datele, va permite crearea bazei de date analitice, crearea de rapoarte specifice pentru fiecare indicator și/sau cumulat pentru fiecare microstație, în regim continuu. Prezentarea rezultatelor se va realiza tabelar și/sau grafic, urmând ca valorile înregistrate de senzori să fie stocate pentru a se putea genera rapoarte de analiză pentru diferite perioade de timp, în funcție de selecția utilizatorului.

Valoarea contractului este de 126.000 lei, fără TVA.

Termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune a sistemelor este de 90 de zile lucrătoare de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Unitățile de învățământ unde se preconizează a fi amplasate microstațiile de monitorizare a calității aerului sunt: Școala H.M. Berthelot, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești, Școala Gimnazială Anton Pann, Grădinița cu program normal nr.8, Școala Gimnazială Sf Vineri, Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Școala Gimnazială I.A. Bassarabescu, Grădinița cu program normal ”Cheița de Aur”, Colegiul Național Regina Maria, Școala Gimnazială Ioan Grigorescu, Liceul Tehnologic 1 Mai, Școala Gimnazială nr.19 și Școala Primară Mitică Apostol.

Microstații de monitorizare a calității aerului vor fi amplasate, de asemenea, la Primăria municipiului Ploiești și la Cantina Socială.

Previous post Solutii europene pentru dezvoltarea Sectorului 4 si a zonei de sud a Capitalei
Next post Controale ale ITM Prahova la firme in domeniul protectie si garda – Cod CAEN 801