5 pasi sa te bucuri cat mai mult de centrala ta termica

Fie ca ti-ai instalat-o recent sau o ai deja de cativa ani, centrala termica necesita un anumit grad de atentie si ingrijire din partea ta. Stii care sunt pasii necesari ca sa faci acest lucru? Astazi vom invata impreuna ce precautii si masuri de mentenanta trebuie luate ca tu sa te poti bucura cat mai mult de centrala ta termica.

5 sfaturi utile pentru centrala ta

Nu ignora problemele

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face cand ai grija de centrala ta termica este sa ignori semnalele ca ceva nu este in regula. Adesea, centralele iti arata singure cand nu functioneaza asa cum ar trebui, fie prin sunete, fie prin aprinderea unui beculet sau aparitia unei erori. Nu ignora cand vezi aceste semne! Cel mai indicat este sa mergi cat mai repede la un centru autorizat, cum este acest service pentru centrala termica de la Fli.ro, site care iti poate oferi astfel de servicii de cea mai buna calitate, efectuate de catre specialisti cu o vasta experienta in acest domeniu.

Alege temperatura cu atentie

Majoritatea avem tendinta sa setam temperatura centralei cat mai sus. Cu toate acestea, trebuie sa ne oprim si sa ne intrebam daca este cu adevarat necesara aceasta setare. Chiar avem nevoie ca apa sa fie incalzita la 80 de grade? De cele mai multe ori, raspunsul este nu. Apa va fi prea fierbinte ca sa o putem folosi direct, iar noi o vom dilua cu apa rece, facand astfel inutil efortul de a o incalzi atat de mult. O setare mai joasa de 30 sau 40 de grade poate fi ideala, in functie de nevoile tale.

Fa revizia la timp

Chiar daca nu apare nicio problema si esti multumit de cum functioneaza centrala ta, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa fii responsabil. Fa revizia periodic centralei tale si asculta sfaturile specialistilor in domeniu. Asigura-te ca revizia este facuta de o firma acreditata si cu experienta in acest domeniu. O revizie necorespunzatoare te poate costa chiar sanatatea ta!

Izoleaza casa

Fie ca stai la curte sau la bloc, este important ca locuinta ta sa fie izolata adecvat. In caz contrar, centrala poate functiona mai mult decat in mod normal, ceea ce duce la un consum extra de energie si de bani. Daca locuinta ta nu este noua, nu ar strica sa ceri sfatul unui specialist pentru a vedea daca nu au aparut locuri unde izolatia nu mai este la fel de eficienta (de exemplu, geamurile, colturile camerelor, baile etc.). 

Foloseste robineti cu termostat

Daca ai ocazia, alege sa foloseste robineti cu termostat pentru binele centralei tale, dar si a buzunarului. Cu ajutorul acestora, poti controla modul in care caldura este distribuita in locuinta. Spre exemplu, poate ai o camera de oaspeti pe care nu doresti sa o incalzesti constant. Sau poate doresti ca pe parcursul noptii sa setezi o temperatura mai mica decat cea de pe timpul zilei. Astfel, nu mai suprasoliciti centrala si reusesti sa faci si o economie substantiala. 

Asadar, nu trebuie decat sa urmezi aceste sfaturi simple pentru a asigura o viata lunga centralei tale, dar si pentru a economisi ceva banuti pe perioada iernii. Investeste intr-o centrala de calitate, mergi la service-uri autorizate, fa revizii la timp si ne vei multumi mai tarziu!

Sursa foto: Unsplash.com

Previous post Curățenia de toamnă în grădina ta – Sfaturi și pași esențiali
Next post Beneficiile apei alcaline: mit sau realitate?