Află acum ce schimbări trebuie să faci într-un apartament pe care urmează să-l dai în chirie
Majoritatea românilor văd în apartamente o sursă sigură de venit pasiv. Mulți încearcă din greu să ajungă în posesia unui apartament pentru a-l putea închiria. Alții, mai norocoși, au câteva locuințe moștenite și le pot folosi pentru un venit suplimentar. Astăzi, nu este nevoie să se găsească un chiriaș care să locuiască pe termen lung în apartamentul închiriat. Acesta pot fi puse pe piață în regim hotelier.
Fii un proprietar căruia îi pasă de chiriașii săi
Închirierea unui apartament este o sursă de venit constantă. Cu toate că deținerea unei proprietăți este o idee puternic înrădăcinată în mentalitatea românească, apartamentele sau casele de închiriat sunt la mare căutare. Acestea sunt, de cele mai multe ori, căutate de tineri care se mută în alt oraș pentru studii sau cu locul de muncă. Cert este că vei găsi rapid un chiriaș, dar trebuie să te asiguri că oferi condiții optime. Dacă îi oferi unui chiriaș un apartament îngrijit atunci și acesta va avea grijă să nu producă daune.
1. Instalația de gaze și de electricitate
Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este siguranța chiriașului. Dacă apartamentul pe care vrei să-l închiriezi nu a mai fost locuit de mult, atunci trebuie să te asiguri că totul este în regulă. De asemenea, dacă nu a mai fost renovat de mult timp este important să faci orice intervenție necesară siguranței locuitorilor. Pentru schimbarea instalației consultă gama de cabluri electrice de pe Bricolaj.ro și alege produse de calitate pentru apartamentul tău. Schimbarea instalației electrice este importantă pentru siguranța și confortul viitorilor chiriași. O instalație veche, nefolosită poate funcționa cu probleme și întreruperi. Acestea pot duce și la defecțiuni ale aparatelor electrice din apartament. Rețeaua de gaz trebuie, de asemenea, verificată de o echipă de specialiști care pot oferi un verdict.
2. Mobilierul și electrocasnicele
Cu cât oferi un confort mai sporit viitorilor chiriași, cu atât poți cere o sumă mai mare pentru apartament. Dacă acesta este mobilat cu piese învechite, atunci trebuie să treci schimbarea acestora pe lista de priorități. Mobila pe care o alegi nu trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Câteva piese simple, dar noi și potrivite pentru spațiul mobilat vor schimba complet mediul. Trebuie, de asemenea, să dotezi apartamentul cu câteva electrocasnice. O mașină de spălat, un frigider sunt necesare în orice locuință. Ai putea fi mai darnic și să achiziționezi și un aspirator sau un aparat de cafea.
3. Instalațiile sanitare
O baie aranjată sau, dimpotrivă, una neglijată poate crește sau poate scădea valoarea apartamentului. Trebuie să te asiguri că toate instalațiile sanitare funcționează optim. De asemenea, este nevoie să schimbi acele elemente vechi sau defecte. De exemplu, dușul este un element pe care l-ai putea schimba. O cabină clasică de duș se poate defecta rapid. De aceea, poți opta pentru variante mai convenabile. Un simplu perete de sticlă și o baterie sunt o opțiune mai utilă și mai plăcută estetic.
Prin urmare, înainte de a închiria apartamentul, trebuie să te ocupi de toate aspectele care privesc siguranța și confortul viitorilor locatari.
Fotografie de Rene Asmussen pe Pexels.com