Multi oameni aleg sa se mute in case prefabricate lemn pentru ca pretul este unul foarte mic, constructia este gata in scurt timp si este locuibila in doar cateva saptamani. De ce castiga popularitate acest tip de locuinta? Cat de scumpe sunt casele prefabricate lemn?

Pretul caselor prefabricate din lemn

Desi exteriorul si interiorul sunt similare cu cele ale unei case conventionale, din BCA sau caramida, pentru o casa prefabricata din lemn vei plati sume considerabil mai mici.

Este adevarat ca finisajele au acelasi pret, atat la casele conventionale cat si la cele prefabricate. Chiar si cu tratamentele aplicate lemnului, pretul pentru aceste case prefabricate lemn este mult mai mic decat al unei case din BCA sau caramida.

Peretii sunt realizati sub forma panourilor prefabricate industrial, din lemn, si ofera o buna structura si rezistenta locuintei. Insa constructia se ridica pe o fundatie din fier-beton, iar, ulterior, peretii si tavanul trebuie izolati pentru a asigura confortul termic atat vara, cat si iarna.

Unele modele de case prefabricate lemn pornesc de la 20.000 de euro. Insa pretul nu include avizele necesare, transportul panourilor prefabricate pana la locul in care vrei sa ridici constructia si costul fundatiei. Este greu de stabilit un pret pe metru patrat, caci depinde de dimensiunea pe care o doresti si tipul acoperisului – cu 2 sau 4 pante.

La aceste case prefabricate lemn, vei avea cheltuieli relativ mici la intretinere. Lemnul si termoizolatia permit mici fluctuatii de temperatura, asadar casa va fi racoroasa vara si calduroasa in timpul zilelor reci de iarna.

Pe langa faptul ca au un pret mai mic decat casele conventionale, intr-o casa prefabricata de lemn vei avea, ulterior, facturi mai mici pentru incalzire. 

Cat de scumpe sunt casele din lemn

Concret, pretul unui „kit” pentru case prefabricate lemn este doar 20.000 de euro. Dar nu trebuie sa omitem, pe langa izolatie, pretul finisajelor. Apoi, ferestrele si usile mai ridica putin pretul unei astfel de locuinte, ajungand, la cheie, la cel putin 50.000 de euro. Bineinteles, pretul poate fi mai mare, daca alegi finisaje mai scumpe.

Cat despre termenul de realizare a proiectului, nu va trece mult de la momentul in care semnezi actele si platesti pretul unei case prefabricate lemn pana cand te muti, propriu-zis. Daca proiectul si detaliile sunt stabilite in maximum o saptamana, prefabricatele sunt gata in doar 10 zile. Apoi, structura este montata in doar 6 zile lucratoare. Insa pentru finisaje va trebui sa astepti mai mult: pana la 2 luni de zile.

In alte cuvinte, platesti acum si te muti in cateva saptamani. Poti alege cumpararea in rate a unei case prefabricate lemn si sa te muti in cel mai scurt timp posibil in locuinta ce iti va asigura toate conditiile de care ai nevoie pentru a te simti confortabil si in siguranta.

Daca detii o bucata de teren, poti sa construiesti repede o locuinta intr-un buget mic. Uita-te la mai multe case prefabricate lemn si alege ce iti place!Source link