Printre multele surse de energie pe care oamenii le pot utiliza independent de un furnizor se afla si gazul petrolier lichefiat sau asa cum il numim cu totii, GPL-ul. Acesta este unul dintre cei mai utilizati combustibili la nivel mondial pentru incalzire atat in spatii rezidentiale cat si industriale si comerciale. Este de asemenea si un bun combustibil pentru numeroase automobile, montarea unei instalatii GPL fiind destul de usoara si de ieftina, mai ales prin aplatizarea investitiei in timp scurt.

Prin simpla instalare a unui rezervor de GPL in spatiul personal si racordarea acestuia la o centrala termica, se poate asigura necesarul de caldura intr-un anumit spatiu, intr-o perioada de timp. Exista desigur anumite conditii pe care cei ce doresc sa faca asta trebuie sa le indeplineasca iar investitia initiala totala este una mai mare insa, ca si exemplul mai sus mentionat, in timp va putea fi recuperata chiar, prin simplu fapt ca nu mai este nevoie sa mai depindem de furnizor ci mai degraba sa fim noi propriul furnizor precum si consumator.

Ca si in cazul altor bunuri de consum, de la un furnizor la altul preturile difera, si in functie de anumiti parametri impusi de acestia. In schimb, atunci cand furnizarea o facem noi insine, GPL-ul este cumparat la un pret mult mai bun. Totodata, alegand rezervoare gaz de la cei de la RadComGaz, avem automat si garantia calitatii tradusa prin eficienta in utilizarea gazului si rezistenta in timp, atat a rezervorului in sine cat si a sistemelor sale aditionale, prin care gazul este furnizat in reteaua de consum personala.

Fiind vorba despre presiuni foarte mari, astfel de rezervoare trebuie realizate din materiale de calitate, care sa poata rezista la efort constant in timp. Materialul utilizat cu precadere este otelul, atat pentru corpul principal al unei butelii cat si al imbinarilor si cavitatilor exterioare, unde de afla valvele si sistemele de control. Putem obtine rezervoare de diverse volume si dimensiuni, atat orizontale cat si veticale, cuprinse in special intre 1000 si 5000 de litri dar si cu variante mai mici sau mai mari, la cererea clientilor.

Fiecare butelie propan pe care acestia o vand dispune de certificat ISO 9001:2008, care atesta calitatea si eficienta acesteia. Alaturi de acestea, clietii primesc si certificatele de omologare precum si declaratiile de conformitate. Ca si alte surse de energie, pe cat de eficienta poate fi aceasta, pe atat de periculoasa daca este utilizata necorespunzator sau daca nu sunt utilizate echipamente de calitate.

Aplicatiile rezervoarelor GPL de la RadComGaz sunt foarte diversificate, de la spatii rezidentiale si industriale pana la cele comerciale sau agricole, printre multe altele. Exista numeroase sisteme de incalzire, atat interioare cat si exterioare, ce pot fi alimentate sau care pot functiona pe baza de GPL sau prin arderea sa. Iar cel mai important aspect este acela ca putem avea caldura atunci cand vrem, chiar si vara, fara a ne face griji cu privire la facturi din ce in ce mai mari sau la alte cheltuieli de care trebuie sa ne ocupam.Source link