Cum păstrezi o haină de blană pentru damă pe timp de vară? Tips & Tricks

Dacă toamna și iarna ne reînnoim garderobele cu haine spectaculoase din blană damă, vara și primăvara suntem nevoite să le depozităm corect, pentru a le menține pe termen lung.

Ai scos hainele de iarnă pentru a le utiliza în acest sezon și ai observat că nu au fost întreținute corect? Și-au pierdut din strălucire, au prins un miros specific, au cute sau blana s-a tocit? Iată o listă de sfaturi aplicabile de care să ții cont pe viitor când le vei depozita. Experții te învață cum să procedezi corect pentru a depozita 100% corect hainele de blană, fără să existe niciun risc. Iată mai multe despre blana dama chiar aici!

O blana dama NU trebuie depozitate în dressinguri din cedru

Cedrul este un material folosit frecvent în producția de mobilier. Este ușor de prelucrat și rezistă cu brio la intemperii, dar are și o textură frumoasă și atractivă din punct de vedere estetic. Marele avantaj al acestui material pentru industria de mobilier este că se adaptează, indiferent de condițiile climatice. Are proprietăți antimicrobiene, deci implicit ajută la menținerea unui climat sănătos în orice locuință, chiar dacă există umiditate ridicată. Ei bine, trebuie să știi că hainele din blană naturală nu se pot depozita în dressinguri create din cedru. Lemnul absoarbe o parte din umiditate și usucă derma hainelor concepută din blană naturală. Mai mult, articolele vestimentare vor capta mirosul specific acestui material și va fi, practic, imposibil să scapi de el.

Trebuie să te asiguri că spațiul de depozitare nu este direct afectat de razele UV

Hainele din blană damă au de suferit în urma acțiunii directe a razelor UV. Ca să creezi condițiile optime pentru a depozita hainele de blană trebuie să optezi pentru spații întunecate, unde razele soarelui nu pot pătrunde cu ușurință. Mai mult, umiditatea ridicată nu ajută, ci este pe lista factorilor nocivi pentru blănurile naturale. Sub nicio formă, pentru a proteja hainele de acțiunea razelor UV, nu opta pentru subsoluri sau beciuri ca spații de depozitare. Nivelul potrivit de umiditate trebuie să fie între 50% și 55%. Umiditatea mai ridicată favorizează dezvoltarea igrasiei și a mucegaiului. Ciupercile, mucegaiul – sunt organisme ce pot să deterioreze structura fibrelor de blană și, implicit, vin la pachet cu un miros ce se imprimă pe suprafața acestor haine.

Renunță la sacii de plastic pentru depozitarea hainelor din blană damă

Nu există saci de plastic și nici măcar huse speciale de plastic, acolo unde vorbim despre haine concepute din blănuri naturale. E simplu: așa cum haina de blană este un produs natural, ea nu poate conviețui cu materiale artificiale. În niciun context nu sunt recomandați sacii din mase plastice, nici măcar atunci când – în mod tranzitoriu – se face tranziția de la un spațiu de depozitare la altul. Hainele din blană naturală trebuie să fie stocate în dulapuri pe umerașe, descoperite, fără huse sau alte produse care îi pot toci părul. Ca să te asiguri că își păstrează forma, este nevoie să optezi pentru umerașe suficient de robuste pentru a susține greutatea hainelor. Evită dulapurile aglomerate și lasă spațiu liber între articolele vestimentare, nu uita.

Cauți cele mai bune haine de blană pentru damă? Găsești vestă blană, jachete, la Casa de Blănuri MG

Casa de Blănuri MG este un brand de top care vinde cele mai calitative haine blană naturală de pe piața din România. Acest magazin de lux îți pune la dispoziție o ofertă vastă de produse extrem de calitative: găsești zeci de modele de vesta blana: https://www.blana.ro/veste-de-blana/, jachetă, haine lungi, cape, dar și accesorii premium, cum ar fi căciulile de blană naturală. Spor la cumpărături!

Previous post Piercingul în ureche, un accesoriu la modă
Next post Întâmpină noul sezon rece la adăpostul căldurii pe lemne dintr-un șemineu premium!