Asemănătoare cu un burghiu, carota este concepută pentru a face anumite găuri de care ai nevoie în gresie, faianță sau chiar și în beton. Avantajul acesteia este că realizează găurile cu o precizie și o performanță de neegalat.

Tehnica diamantată

Tehnica diamantată este o tehnică ce permite o muncă mai rapidă și mai îngrijită. Permite de asemenea, atingerea unor performanțe superioare, spre deosebire de alte tehnici clasice. Tehnica diamantată aduce un plus de precizie, de eficiență și un confort mai mare de utilizare.

În plus, alegând această tehnică, se poate optimiza și calitatea muncii. Absența vibrațiilor în timpul utilizării de carotă diamantată pentru gresie-faianță ajută la evitarea oricărui risc de microfisuri, iar funcționarea sa silențioasă nu incomodează alți ocupanți ai clădirii în care te afli.

Ce sunt carotele și discurile diamantate?

Carotele sunt echipamente de lucru robuste, concepute pentru a străpunge materialele foarte solide și pentru a preleva materialul prin intermediul unor discuri diamantate.

Discurile diamantate sunt unelte care folosesc granule diamantate situate pe margine prin care se realizează tăierea. Acestea pot fi folosite atât la mașinile electrice de tăiat, cât și la polizoarele unghiulare.

În funcție de nevoile și de mediul lucrărilor tale sau de tipul de șantier, poți să alegi dintre următoarele tipuri de discuri diamantate:

 • Discuri pentru tăiere uscată fină
 • Discuri pentru tăiere umedă fină
 • Discuri pentru materiale dure precum betonul, granitul, cărămida sau piatra
 • Discuri pentru tăierea materialelor abrazive (asfalt, calcar)
 • Discuri pentru rosturi și canale

Fie că vrei să decupezi o bucată de gresie sau de faianță, fie că ai lucrări mai mari pentru care trebuie să utilizezi, carota diamantată este cea care îți va permite să te bucuri de o precizie la milimetru.

Care sunt avantajele unei carote cu diamant?

 • Această metodă permite o precizie mai mare atât la nivelul diametrului, cât și în ceea ce privește profunzimea.
 • Carota cu diamant va străpunge gresia sau faianța cu foarte puține vibrații și cu foarte puțin praf.
 • Este ușor de folosit pentru a perfora armaturi din oțel sau din beton armat.
 • Face puțin zgomot și micșorează riscul apariției microfisurilor.
 • Rezultatul este unul foarte profesionist și foarte curat, un lucru care îți permite să faci și economii de timp.
 • Are o capacitate mare de carotare, atât în ceea ce privește diametrul, cât și în profunzime.

Ce alegi? O carotă pentru găurire uscată sau una pe apă?

Carotarea uscată este recomandată pentru lucrurile din interior mai mici, acolo unde apa scursă din carotare ar putea constitui o problemă. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că este posibil ca ulterior să fie nevoie să faci o curățenie mai amănunțită pentru praful produs.

Carotarea cu apă asigură un mediu mai curat, fără a produce praf și este recomandată în general pentru lucrările mai mari din exterior.

Indiferent de varianta aleasă, tehnica diamantată reprezintă un procedeu util atât în lucrările mici din casă (găuri de hote, pentru instalații de apă, electrice, sanitare), cât și pentru cele de uz industrial (probe de rocă, prelevare mostre de beton, etc).  Source link