Tot ce trebuie sa stii despre Clinica ORL Bucuresti!

Pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor de tip ORL, clinica ORL Bucuresti – Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Mirela Turcu, va sta la dispozitie cu echipamente de ultima generatie si servicii de sanatate de calitate. Pentru mai multe informatii si un consult initial, va invitam sa va programati la un consult si sa aflat toate informatiile necesare despre ORL si masurile pe care le puteti lua pentru a avea grija de propria sanatate.

ORL sau otorinolaringologia este o latura a medicinei, specializata in studiul fiziologiei si al patologiei urechii, nasului si faringelui. Medicul ORL-ist trateaza afectiunile urechilor, nasului si gatului si previne aparitia acestora. Printre afectiunile care sunt tratate cu ajutorul unui medic ORL-ist se numara: sinuzita, amigdalita, laringita, mastoidita, adenoitita si otita.

Contactarea unui medic ORL-ist este recomandata la 7 zile de la aparitia unei afectiuni la nivelul urechii, nasului sau gatului. Cu cat un pacient face mai mult sport si iese des in aer liber, cu atat scad sansele de a contacta o afectiune ORL. Pacientii care sunt obisnuiti sa faca scufundari la adancimi mai mari de 3 metri sunt predispusi la afectiuni la nivelul ORL.

Printre simptomele care se incadreaza intre cele create de afectiunile de tip ORL se numara: nasul infundat, pierderea mirosului, vocea ragusita, senzatia de ameteala si zgomotele din ureche.

Medicul specialist ORL-ist poate trata diverse afectiuni precum cele de la nivelul nasului (sinuzita, polipii nazali, perforatia de sept nazal, deviatia de sept) sau afectiuni de la nivelul gatului de tipul faringitei, amigdalitei si al oreionului. De asemenea, acesta poate trata si opera afectiuni la nivelul urechilor, cum ar fi: furunculii canalului urechii, dopurile de sulf, eustachita si leziunile aparute la nivelul urechilor.

Consultul ORL este o discutie pe care medicul o poarta cu pacientul, pentru a afla simptomele de care acesta sufera si istoricul acestuia. Pentru ca bolile nasului, ale gatului si ale urechilor sunt conectate, medicul specialist va pune o serie de intrebari legate de toate cele 3 organe de simt.

Consultatia ORL este primul pas pe care un pacient poate il poate lua pentru a obtine o imagine holistica asupra starii sale de sanatate. Medicul specialist va discuta cu pacientul in legatura cu afectiunile de care a mai suferit, traumele si simptomele pe care le prezinta si va nota daca acesta consuma diverse medicamente sau este fumator activ. Aceasta discutie initiala este necesara pentru a determina urmatorii pasi cu privire la stabilirea unui tratament. 

Dupa consultul ORL urmeaza examenul clinic, care consta in examinarea organelor de simt. Acest consult consta in examinarea in detaliu a organelor, in timp ce pacientul este asezat pe un scaun pivotant. Pentru examinarea nasului, medicul ORL-ist va folosi un spec nazal. Acest instrument va permite medicului sa extinda peretii nazali si sa vada mai bine in interiorul narilor. In cadrul examenului nasului se investigheaza caile respiratorii, deviatia de sept si cantitatea de mucozitate nazala.

Pentru a examina gatul si gura medicul specialist de la o clinica ORL va folosi o spatula care va extinde spatiul dintre gat si limba. Pentru examinarea laringelui, medicul va folosi o oglinda speciala, iar aceasta procedura se numeste laringoscopie.

Pe langa examenul urechii, al nasului si al gatului exista si investigatii si analize avansate pe care medicul specialist le poate face in cazul in care pacientul prezinta diverse afectiuni specifice. Printre acestea se numara: endoscopia nazala, laringoscopia, timpan ografia.

Pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea amigdalitei, clinica ORL sector 4 Bucuresti – Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Mirela Turcu, garanteaza va sta la dispozitie cu echipamente de ultima generatie si servicii de sanatate de calitate.

Previous post Tehnologie de ultimă generație pentru o apă de calitate superioară, în noua fabrică Cumpăna din Ștefănești!
Next post Top 5 brazi de lux. Cele mai bune alegeri pentru bradul de Craciun