
De ce ai nevoie pentru a deschide un Fast-Food?
Deși există o mulțime de lanțuri de restaurante ce pot fi găsite aproape peste tot, asta nu înseamnă că nu este loc și pentru afaceri mai mici. Ele s-ar putea să necesite mai multă muncă, dar succesul este posibil atâta timp cât suntem perseverenți în ceea ce facem.
Dacă dorești să deschizi un restaurant de tip fast-food, dar nu ești sigur de ce ai nevoie pentru a face asta, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai importante necesități.
Echipamente esențiale pentru preparare
Având în vedere că acestea sunt foarte populare pentru preparatele prăjite rapid, vei avea nevoie de o friteuza profesională pentru prepararea mâncărurilor precum: cartofi prăjiți, inele de ceapă, cașcaval pane, aripioare de pui etc.
De asemenea, se pot prepară și deserturi, cum ar fi: gogoși, banane sau chiar înghețată. Având în vedere că nu toate bucătăriile sunt la fel, găsim o multitudine de friteuze pe piață. Acestea vin în diferite mărimi și permit folosirea mai multor cupe în același timp. În momentul în care ne alegem friteuza, trebuie să ne gândim și la sursa de energie pe care o avem disponibilă, ele pot fi alimentate cu gaz sau curent electric.
Grill-ul profesional
Orice restaurant trebuie să dețină și un grill profesional, le găsim în dimensiuni diferite și pot începe de la 30 cm și pot ajunge până la 2 m. În funcție de gustul și aspectul, pe care vrem să îl dăm mâncării, putem alege între un grătar pe cărbuni sau unul electric. Când vine vorba de cel pe cărbuni, trebuie să fim foarte atenți la cantitatea de fum emisă.
Deși gustul și aspectul sunt incomparabile față de cel electric, trebuie să avem în vedere costurile crescute de întreținere și disconfortul pe care îl poate crea în comparație cu cel electric. Când alegem grill-ul este nevoie să luăm în calcul și spațiul pe care îl avem la dispoziție pentru amplasarea lui. El poate fi amplasat pe blatul de lucru sau poate avea cadru de sprijin separat și pus lângă aceasta
Sisteme de răcire și refrigerare
Pentru a păstra preparatele mereu proaspete, vom avea nevoie de frigidere și congelatoare. Frigiderele de tip vitrină oferă o vizibilitate mai bună și pot fi mai atractive față de clienți, în schimb cele cu ușă solidă oferă o izolare mai bună și mențin temperatura scăzută pentru mai mult timp.
Se pot găsi și combinații ale acestor două variante, ele fiind disponibile în diferite mărimi și pot oferi o compartimentare versatilă adaptată nevoilor fiecăruia. Dacă vreți să economisiți spațiu, puteți alege o insulă frigorifică pe care se pot pregăti preparatele.
Hote profesionale pentru siguranță și igienă
Orice bucătărie comercială trebuie să fie dotată cu o hotă profesională din motive de siguranță și igienă, aceasta ajută la eliminarea fumului și grăsimii din aer. Așa se menține un aer proaspăt în zona bucătăriei și mai important de atât, se reduce riscul incendiilor. Pentru locațiile mai mici putem alege o hota fără sistem de ventilare, dar atunci când ne dorim să ne extindem și să gătim mai multe produse simultan, vom avea nevoie de una cu aspirare electrică.
Mese de lucru și igienă în bucătărie
Înainte de a găti mâncarea, ea trebui să fie preparată, de aceea vom avea nevoie de mese de lucru din inox pentru a respectă normele de igienă impuse, ele pot avea chiuvete incluse și spații de depozitare.
Dacă vrem să preparam mâncăruri reci sau pizza, este indicat să alegem o masă ce oferă răcire, pentru a păstra alimentele la o temperatură corespunzătoare. Indiferent de preferințele noastre, trebuie să menținem un mediu curat și să respectăm regulile în vigoare de igienă, de aceea fiecare bucătărie trebuie dotată cu mai multe chiuvete profesionale. Ele pot fi amplasate în locuri diferite sau se poate folosi o singură chiuvetă cu mai multe compartimente. Fiecare compartiment în parte trebuie folosit pentru un anumit proces.
Surse de energie și instalații necesare
Înainte de a achiziționa și a amplasa aparatura fast-food, trebuie alese cu atenție principalele surse de energie, în funcție de acestea, mai întâi se crează instalația electrică și de gaze. Când vine vorba de echipamentele ce folosesc gaz, se poate alege între butelii reîncărcabile sau racordarea la rețeaua principala de gaze. Pentru cele electrice, este necesar să fim atenți la voltajul de care au nevoie pentru a funcționa în condiții optime.
Achiziționarea de aparatură fast-food este doar un pas din procesul de înființare al unui restaurant. Pornirea unei afaceri este un proces complicat și necesită luni întregi de pregătire și planificare, nu trebuie să ne grăbim să cumpărăm echipamentele înainte de a stabili clar locația unde ne vom desfășura activitatea și publicul țintă căruia ne adresăm. După ce stabilim toate detaliile, putem începe să căutăm aparatura dorită, iar lista de mai sus poate fi utilă în organizarea bugetului necesar pentru a demara afacerea.