Tot ce trebuie să știi despre lapte, alimentul-minune

Laptele este un aliment esențial în dieta noastră, fiind o sursă bogată de nutrienți precum proteine, calciu, fosfor, vitaminele D și B12, precum și numeroase alte minerale. Acestea sunt de nelipsit pentru menținerea sănătății oaselor, dinților, a mușchilor și a sistemului nervos.

Ce conține laptele și de ce este atât de important?

Calciul este principalul element aflat în compoziția laptelui și este esențial pentru formarea, dezvoltarea și întreținerea sistemului osos. Laptele, produsele și sub-produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu pentru organism, fiind recomandate în special pentru copii și adolescenți, asigurându-le dezvoltarea optimă a oaselor. Calciul din lapte, în combinație cu vitamina D, ajută la absorbția și utilizarea eficientă a calciului de către organism.

Proteinele ocupă o bună parte din compoziția laptelui, fiind importante pentru dezvoltarea, întreținerea și refacerea masei musculare. Proteinele au la bază aminoacizi esențiali care de asemenea, alături de celelalte elemente, contribuie la funcționarea normală a organismului.

Laptele și produsele lactate sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamine, inclusiv B12 și D, care contribuie la fiziologia sistemului nervos și la consolidarea unui sistem imunitar puternic.

Mai mult decât atât, acest aliment este și o sursă importantă de fosfor, element care ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, și de vitamina A, benefică pentru simțul vizual și sistemul imun.

Nu în ultimul rând, consumul de lapte asigură și un aport bogat de probiotice, ajutând la întreținerea unei flore sănătoase.

O varietate de sortimente

Pentru că tehnologia a avansat inclusiv în domeniul alimentar, în prezent ai posibilitatea de a selecta dintre numeroase variante de lapte. Pornind de la sortimentele UHT, care prin ultrapasteurizare pot fi păstrate la temperatura camerei până la deschidere, și până la cel tip praf, potrivit pentru cafea, prăjituri sau alte preparate, pe toate le poți vizualiza și alege din gama de lapte de la Auchan, cu un singur click pe site. Desigur, tehnologia a permis obținerea și comercializarea sortimentelor de lapte de la vacă, oaie, capră sau măgăriță, precum și prelucrarea acestora în variante integrale, semidegresate, condensate sau concentrate. 

În plus, dacă urmezi un anumit regim alimentar, poți opta pentru variante de lapte de origine vegetală, cum ar fi cel din soia, cocos, migdale, ori complet lipsite de lactoză, în caz de intoleranță sau alte afecțiuni.

Nicio rețetă fără lapte

Și dacă până acum am discutat strict despre importanța laptelui în sănătatea noastră, nu trebuie să omitem aspectul culinar. Laptele este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătărie, fie că ne referim la preparatele calde, pe bază de legume sau carne, ori la prăjituri sau produse de patiserie. Astfel, îți recomandăm să ai în permanență lapte în casă, atât pentru consum ca atare, cât și pentru pregătirea celor mai delicioase rețete.

Consumul regulat de lapte și produse lactate asigură aportul de nutrienți care ajută la menținerea sănătății oaselor, dinților, a mușchilor, a sistemului imun și a celui nervos, contribuind semnificativ la prevenirea unor afecțiuni precum osteoporoza. Te invităm să descoperi toate sortimentele de lapte pentru a-l descoperi pe cel preferat.

Sursă foto: unsplash.com

Previous post <strong>Beneficiile unui VPS Servere: deblocarea puterii serverelor dedicate</strong>
Next post Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta. Iată la ce trebuie să fii atent