5 cele mai populare stiluri de design interior

Stilurile de design interior au apărut și au evoluat de-a lungul anilor, fiind puternic influențate de cursul istoriei. Dacă unele s-au dovedit simple mofturi, altele au rezistat testului timpului și au devenit emblematice pentru anumite perioade culturale și istorice.

Iată o listă cu 5 cele mai populare stiluri de design interior.

Stilul scandinav

Designul scandinav se concentrează pe linii simple, curate, minimalism și funcționalitate, fără a sacrifica aspectul estetic. Stilul scandinav folosește din plin lemnul natur și lumina din spațiile deschise, aerisite. Elementele de decor surprind prin simplitate, măiestrie și echilibru.

Punctul forte al acestui stil, care se regăsește în multe proiecte de design de interior Bucuresti, este fluiditatea spațiului, fără să facă rabat de la funcționalitate.

Stilul modern

Caracteristicile stilului modern de design interior sunt: minimalism, linii curate, forme geometrice și nuanțe neutre. Mobilierul și piesele de decor sunt adesea elegante și simple, cu accent pe funcționalitate și mai puțin pe formă.

Printre materialele preferate la amenajările în stil modern se numără: sticla, metalul și betonul.

Stilul industrial

Inspirat din spațiile industriale, acest stil de design interior integrează elemente precum structuri metalice, cărămida expusă, lemnul brut și materiale textile într-un ambient echilibrat și autentic.

Stilul industrial permite oricărui designer de interior să își pună în valoare măiestria prin amenajări sofisticate, chiar elegante, prin asocierea culorilor şi a texturilor potrivite.

Stilul boho

Inspirat de forme organice și culori vibrante, cum ar fi tonurile de violet intens sau verde smarald, stilul boho este ușor și relaxat. Amenajările în stilul boho nu sunt pentru oricine. Presupune folosirea materialelor naturale, cu imprimeuri bogate și texturi variate, oferind spațiilor o senzație de autenticitate.

Stilul clasic tradițional

Acest stil este, prin definiție, elegant și rafinat. Amenajările în stilul clasic tradițional sunt fermecătoare și presupun folosirea unor texturi bogate și a culorilor calde, pentru a recrea o atmosferă sofisticată și atemporală. În zilele noastre, elementele de decor sunt alese cu mare atenție, astfel încât să fie omise acele detalii ornamentale care erau atât de populare în trecut.

Cunoscând unele dintre cele mai populare stiluri de design interior poți înțelege mai bine ce ți se potrivește și poți alege în consecință, atunci când planifici reamenajarea casei tale, ori a spațiului în care îți desfășori afacerea. Trebuie să știi că, de cele mai multe ori, pentru a obține un spațiu personalizat, designerii de interior combină două sau mai multe stiluri pentru a le adapta la nevoile și preferințele clienților.

Previous post De ce este importantă prevenția dentară? Iată ce spun specialiștii
Next post Strategii care îți îmbunătățesc șansele de câștig la pariurile sportive