Câteva sfaturi pentru șoferii aflați în condiții meteo dificile!

   Atunci când navighezi pe drumuri înghețate și înzăpezite este nevoie de multă atenție și grijă, alături de o pregătire specială. Pe lângă îndemânarea necesară, trebuie să ții cont și de câteva sfaturi care ar putea să prevină situații neplăcute.

Iată câteva dintre sfaturile care te-ar putea ajuta să asiguri siguranța ta și a celor din jur pe durata unui drum cu mașina în condiții meteorologice extreme!

 Reducerea vitezei

    Indicat este să conduci de fiecare cu o viteză redusă, dar cu atât mai mult când este vorba de o vreme specifică iernii. Reducerea vitezei, oferă timp necesar pentru a reacționa la schimbările condițiilor de drum, iar astfel scade și riscul accidentelor.

Păstrează distanța de siguranță

   Încearcă să menții o distanță mai mare între mașina ta și cele din jurul tău, deoarece o stradă înghețată și alunecoasă doar va contribui la un risc mai mare de a derapa. Menține o distanță mai mare între mașina ta și cea din față pentru a avea timpul necesar să reacționezi în caz de oprire bruscă.

Anvelopele de iarnă

   Este necesară înlocuirea anvelopelor de vară cu unele destinate anotimpului răcoros de iarnă. Acest lucru oferă o tracțiune adecvată pe suprafețele alunecoase. Pentru  ceva cât mai potrivit mașinii tale, descoperă gama de anvelope all season de pe E-roti.ro, care corespunde indiferent de cerințele avute. Aici poți găsi fix ce ai nevoie pentru dimensiunile cerute de mașina ta, încât nu vei avea probleme pe viitor și le vei putea folosi pentru o perioadă îndelungată de timp.

Folosește frâna motorului

     Evită pe cât posibil frânarea bruscă, deoarece din cauza drumurilor alunecoase se poate provoca un accident. În schimb, utilizează frâna motorului și redu viteza treptat și în mod controlat. Încearcă în tot acest timp să nu te apropii prea mult față de șoferul din fața ta și să acționezi din timp, pentru a nu aluneca.

Evită manevrele bruște

      Nu încerca să te arunci în manevre și schimbări bruște de direcție. Pregătește-te din timp pentru schimbarea drumului și redu viteza atunci când realizezi astfel de mișcări. Prin grabă și neatenție poți ajunge în situații ce ar fi putut fi evitate, și în care pot fi implicații și șoferii din jur.

Folosește farurile

    În mod normal este indicat să menții farurile aprinse pe toată durata drumului, dar acest lucru este cu atât mai dorit într-o perioadă geroasă. Indiferent dacă e zi sau noapte, având farurile aprinse ți se va îmbunătăți vizibilitatea și atenționează și pe șoferii din jurul tău despre prezența ta, fiind o măsură de siguranță în plus.

Verifică prognoza meteo și condiția drumul din avans

     De fiecare dată ai grijă să verifici prognoza meteo și starea drumurilor înainte de a porni la drum. Așa vei afla și dacă drumurile pe care dorești să mergi sunt închise sau sunt prea periculoase pentru a se circula în acea perioadă. Dacă zona este prea periculoasă, evită să alegi acea rută, și mai așteaptă până când va fi sigură pentru mașină.

     Așadar, prin respectarea acestor sugestii și sfaturi, nu doar că vei contribui la siguranța ta, dar și la a celor din jur, atunci când traficul devine mai dificil pe durata sezonului rece.

Sursă foto: pexels.com

Previous post Costume Personalizate și Eleganța Nunții: o privire asupra SPREZZA by Dragoș Săndulache
Next post Cum să creezi o zi de naștere memorabilă pentru copilul tău