Ce să faci în vacanța de vară?

Indiferent că ești pasionat de natură sau pur și simplu vrei să scapi de agitația urbană, campingul devine alegerea ideală, mai ales pe timp de vară.

Nu ai experimentat încă o aventură în inima naturii? Ei bine, sezonul următor vine la pachet cu vreme numai bună pentru a te relaxa departe de forfota orașului și de grijile cotidiene.

Iată câteva locuri fantastice în care să îți amplasezi cortul în vara lui 2023:

 • Delta Dunării: Pentru o experiență unică în mijlocul naturii, poți alege să-ți instalezi cortul în Delta Dunării. Aici vei avea ocazia să te bucuri de peisajele inedite pe care natura ți le poate oferi. Alege zone precum Sulina, Sfântu Gheorghe și Crișan pentru o experiență de neuitat.
 • Vama Veche: Stațiunea boemă de pe litoralul Mării Negre este renumită pentru atmosfera sa relaxată și pentru plajele sălbatice. Există zone în care poți să instalezi uncort plaja chiar pe malul apei. Te vei bucura, astfel, de apusuri spectaculoase. Totuși, pregătește-te de multă gălăgie și distracție, căci Vama nu doarme niciodată.
 • Electric Castle:  Electric Castle este un festival de muzică electronică organizat în fiecare vară la castelul Bánffy din Bonțida, județul Cluj. Aici vei găsi zone de camping special amenajate pentru participanți, unde poți să-ți instalezi cortul și să te bucuri de atmosfera vibrantă a festivalului. Clujul surprinde prin peisajele sale spectaculoase, prin urmare pregătește-te să rămâi fără cuvinte.

Ce elemente trebuie să iei în considerare atunci când mergi în camping vara?

Cheerful Young backpacker couple wearing trekking hat sitting near lake with coffee and breakfast and making fresh coffee grinder while camping trip on summer vacation

Dacă te-ai decis să pleci într-o excursie cu cortul vara, trebuie să te pregătești din timp și să iei mai multe lucruri în considerare. Printre cele mai importante se numără:

 • Alege un cort camping potrivit sezonului cald, cu o bună ventilație.
 • Asigură-te că ai un sac de dormit ideal pentru temperaturile ridicate.
 • Protejează-te de insecte prin utilizarea unei plase de țânțari.
 • Asigură-te că respecți regulile locale referitoare la camping, focuri de tabără, restricții de acces sau orice alte reguli care pot exista în zona respectivă.
 • Optează pentru accesorii adiționale. Poți aduce umbrele de soare sau prelate pentru a creea zone de umbră în jurul cortului și pentru a te odihni în timpul zilei.

Cum se strânge un cort de plajă?

De regulă, dacă alegi un produs de înaltă calitate întreg procesul de asamblare și dezasamblare va fi unul foarte ușor.


Trebuie să ai în vedere totuși:

 • Eliminarea tuturor obiectelor din interiorul cortului și curățarea de nisip sau murdărie.
 • Plierea cortului la unul dintre capete. Îndoaie-l în jumătate sau în trei și lipește cele două capete împreună.
 • Procesul depozitării trebuie să fie efectuat cu precauție. Asigură-te că materialul este complet uscat pentru a preveni apariția mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.

Poți găsi detalii adiționale despre montarea și depozitarea cortului chiar pe fișa de instrucțiuni, atașată fiecărui produs. Totuși, pentru a te bucura de o excursie lipsită de griji poți să începi procesul documentării cu ceva timp înainte.

Trăiește aventura verii în cele mai bune condiții! Alege un cort sigur și ușor de instalat!

Previous post Urmărește ușor progresele pe care le faci cu balonul gastric!
Next post Păreri PEFOC –  Ce lemne se pun în sobă sau șemineu pentru randament maxim?