Cele mai importante trucuri pe care să le aplici pentru amenajarea de efect a unui dormitor mic. Tot ce trebuie să ştii

Amenajările interioare reprezintă adeseori o provocare, fiind un proces îndelungat, consumator de resurse şi energie. În momentul în care ai de amenajat un spaţiu mic, lucrurile pot să devină chiar mai complicate. Așadar, în acest articol vei afla cum poţi transforma spaţiul îngust al dormitorului tău într-o oază de confort şi relaxare, fără să-l aglomerezi.

Amenajarea dormitorului: 5 trucuri pe care să le aplici atunci când nu beneficiezi de un spaţiu generos

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere ale unei locuinţe, fiind locul în care te reîncarci cu energie după o zi grea. Vrei să-ţi redecorezi camera, dar în acelaşi timp, simţi că spaţiul de care dispui te încurcă? Atunci, iată care sunt trucurile pe care le poţi aplica pentru a obţine un dormitor de poveste.

Optează pentru culori deschise

Un truc binecunoscut în modă, dar care se aplică fără emoţii şi pentru amenajările interioare, este faptul că spaţiile mici sunt puse în valoare cu ajutorul culorilor deschise. De aceea, poți opta pentru o nuanţă pastel a culorii tale preferate. În plus, poți alege și albul, dacă vrei să creezi iluzia unui spaţiu mai mare decât este de fapt, oferind, în acelaşi timp, un look sofisticat şi modern dormitorului tău.

Mobilierul compact, cel mai bun prieten al tău

Atunci când spaţiul e limitat, poți avea impresia că opțiunile de design sunt la fel de limitate, însă acest lucru este total greşit. Minimalismul a cuprins şi domeniul designului de mobilier, preocuparea constantă pentru elementele compacte, confortabile şi funcţionale fiind imposibil de neglijat. Astfel, poți opta să adaugi o comodă TV bine compartimentată, pentru a transforma spaţiul din dormitor într-unul mai prietenos. În cazul în care nu ești hotărât, poți analiza şi alege una dintre comodele tv de aici, pentru o împletire armonioasă a funcţionalităţii cu estetica.

Alege sursa de iluminare potrivită

Un alt mod prin care poţi crea iluzia de cameră încăpătoare este prin intermediul jocurilor de lumină. Dacă beneficiezi din plin de lumină naturală, asigură-te că proiectul tău de amenajare o să pună în valoare această sursă de lumină. Totodată, în locul clasicei lustre, sunt recomandate spoturile luminoase sau lampadarele, iar pentru un plus de rafinament poți adăuga câteva lumânări parfumate amplasate strategic, astfel încât nu doar să lumineze încăperea, ci şi să ofere şi o ambianţă intimă şi relaxantă.

Foloseşte-te de amenajarea pe verticală

Atunci când vrei să te foloseşti la maximum de spaţiul disponibil, o idee bună este abordezi o amenajare pe verticală. Pentru acest lucru, trebuie să utilizezi pereţii pentru a adăuga rafturi suspendate și să acoperi întreaga podea cu un covor sau o mochetă. În plus, utilizarea draperiilor şi perdelelor lungi pot crea impresia unui spaţiu unitar şi organizat.

Evită aglomerarea încăperii

O greşeală comună de amenajare este supraaglomerarea. Este important să alegi materiale textile uşoare în detrimentul celor greoaie, precum catifeaua sau brocartul. De asemenea, încearcă să nu aduci în dormitor toate lucrurile care ţi se par drăguţe, deoarece vei ocupa spațiul și vei crea impresia de dezordine. Poți opta pentru un pat, două noptiere, o comodă TV și, eventual, două taburete pentru a crea o atmosferă primitoare și plăcută.

În concluzie, să ai un dormitor de vis poate părea un ideal imposibil atunci când trebuie să te descurci cu un spaţiu îngust. Însă, cu puţină inventivitate şi atenţie, poţi obţine camera visurilor tale! Așadar, apelează la magazinul de mobilier CasaMoise.ro şi descoperă cele mai potrivite soluţii pentru ca dormitorul tău să fie un cuib al tihnei şi relaxării.

Sursa foto: Pixabay.com

Previous post Cum poți să îți pregătești casa în mod corespunzător pentru sezonul torid? 6 aspecte de care să ții cont
Next post Seascape Villa Eforie: Paradisul luxos dintre valuri și lac