Cum să elimini buruienile care sunt inutile? Iată 5 pași simpli de urmat pe terenul agricol necultivat!

Poză de Jenelle pe Unsplash.com

Uneori, când sezonul agricol începe rapid și încă nu ai finalizat activitățile începute în anul precedent, este important să întocmești un calendar cu acțiunile necesare pentru a le respecta cu strictețe în perioada următoare. Deși se spune că „agricultura este o loterie” poți avea cele mai frumoase surprize în măsura în care te implici și respecți recomandările specialiștilor. Dacă vrei să scapi de buruieni pe o perioadă îndelungată, ai la dispoziție metode practice și utile pentru a putea obține cele mai bogate recolte. Pe suprafața necultivată de teren își fac din ce în ce mai simțită prezența acele plante sporadice care se hrănesc cu apa și sărurile minerale ale plantelor de cultură. Cei 5 pași simpli te vor conduce către rezultate optime și vei ține din scurt buruienile care nu-ți dau pace. Citește în continuare acest articol și descoperă care sunt alegerile corecte cu privire la terenul tău din câmp.

Pregătește temeinic terenul agricol prin combaterea buruienilor!

Ori de câte ori pregătești terenul agricol în vederea cultivării este foarte important să elimini resturile vegetale și buruienile. Când buruienile cresc și își împrăștie semințele pe sol este din ce în ce mai dificil de controlat această acțiune, mai ales că rădăcinile acestora ajung până la 2 metri adâncime.

Cum se combat buruienile? Iată cele mai eficiente metode!

  1. Combaterea mecanică (smulgerea din pământ)
  2. Combaterea naturală (aplicarea unor soluții naturale precum: oțet, sare)
  3. Combaterea biologică a buruienilor și fertilizarea solului (macerat din urzici)
  4. Combaterea chimică a buruienilor, folosind gama de erbicide de la Hectarul, pentru terenuri cu cereale, legume, alte culturi din câmp, chiar și terenuri necultivate
  5. Combaterea buruienilor cu ajutorul căldurii, prin procedura termică (mai rar utilizată)

Eliminarea buruienilor pas cu pas pentru o agricultură sustenabilă

  • Plivește buruienile de pe terenul agricol înainte de a înflori pentru a preveni înmulțirea acestora
  • Aplică un strat protector de mulcire (folie de mulci, înveliș vegetal de mulci)
  • Cultivă plante târâtoare care nu permit înmulțirea buruienilor
  • Smulge buruienile rapid, mai ales după ploaie, deoarece acestea se scot ușor din pământ
  • Ocupă-te temeinic de creșterea și dezvoltarea plantelor, pentru a preveni sufocarea acestora de către buruieni, având în vedere că plantele firave sunt cele mai vulnerabile în fața buruienilor

Cultivarea cimbrului de talie mică și mușchiului rezistente la călcare reprezintă o soluție eficientă pentru prevenirea și combaterea buruienilor din anumite zone ale terenului.

Cum procedezi cu buruienile eliminate?

Deși sunt destul de enervante, unele buruieni pot fi folositoare. Printre ele se găsesc plante medicinale (pătlagina, păpădia, coada calului, cimbrișorul, urzica vie, urzica moartă, sunătoarea, mușețelul), motiv pentru care este necesar să le alegi cu grijă.  

După strângerea buruienilor de pe teren acestea se introduc în tocătoare speciale sau se introduc în compostoare, pentru a realiza compostul (îngrășământ natural obținut prin macerarea în timp a resturilor vegetale), atât de util pentru fertilizarea solului (după 2-3 ani de la introducerea în compostor).

S-a constatat că buruienile pot fi și folositoare, în măsura în care vrei să adopți metode eficiente de combatere, utilizarea acestora după eliminare fiind o activitate de luat în seamă pentru o agricultură sustenabilă.

Prin urmare, când elimini buruienile gândește-te bine la următoarele acțiuni pentru a preveni epuizarea resurselor și pentru a beneficia de avantajele acestor plante nedorite.

Previous post 7 Motive Pentru a Alege Serviciile Oferite de HandyMan
Next post Secretul unui eveniment de succes în aer liber: Aranjarea spațiului