Înlocuirea unui acoperiș – sfaturi utile

Înlocuirea unui acoperiș poate părea intimidantă, dar ghidul nostru (ușor de înțeles) vă va ajuta

Acoperișurile sunt eroii necunoscuți ai caselor noastre. Ne adăpostesc cu brio de forțele naturii, dar le luăm ca ceva de la sine înțeles, gândindu-ne doar la ele când apar scurgeri de apa. Totuși, este important să vă verificați acoperișul în mod regulat, să îl întrețineți corect și să știți când este necesară înlocuirea unui acoperiș.

 Acoperișul este una dintre cele mai importante părți ale casei tale – oferă protecție împotriva intemperiilor și vă menține casa rece vara și caldă iarna. De aceea, merită îngrijire și întreținere bună, înainte de a apărea o problemă majoră, pentru a limita problemele și cheltuielile.

Inspectați-vă acoperișul în mod regulat, astfel încât să puteți scăpa cu câteva reparații mai …accesibile. Când este necesară înlocuirea învelitorii de pe acoperiș, vorbim de o lucrare mare, cel mai bine planificată în avans, care altfel v-ar lua prin surprindere.

Când să înlocuiți un acoperiș – semne că este timpul pentru unul nou

  • Inspectați din interior

În casa ta, ai grijă la scurgeri și la multe altele. Apa care se scurge în casa ta de pe acoperiș nu este niciodată un semn bun și poate semnala lipsa ori defectul tablei metalica sau a unei țigle, jgheaburi blocate și daune pe termen lung. În interior, alte semne că aveți probleme cu acoperișul sau cu jgheaburile includ vopseaua decojită și deteriorarea cauzata de apa – scurgeri, mucegai, umezeala.

Comanda de aici o noua tabla pentru acoperis!

  • Inspectați în pod

Dacă vă aflați într-un pod neamenajat și puteți vedea o frântură de lumină, aveți o problemă. O dâră de lumină înseamnă că aveți o gaură în acoperiș unde a alunecat o tabla sau o țiglă. Apa poate intra, deci ai nevoie de o găleată… și trebuie să chemi un specialist în acoperiș. De asemenea, ar trebui să inspectați lemnul pentru semne de mucegai, umiditate și putregai. Dacă aveți o mansardă, aveți grijă la scurgeri după ploi abundente. Și, deși nu veți putea vedea interiorul acoperișului, este posibil să aveți ferestre în stil Velux. Deschide fereastra și scoate capul afară pentru o inspecție de aproape a acoperișului. Lipsesc sau s-au spart tigle sau table? Jgheaburile sunt blocate?

  • Inspectați din exterior

Traversați strada și priviți înapoi la acoperișul casei. Faceți același lucru din partea de jos a grădinii. Sperăm că veți obține un punct de vedere bun, pentru a vedea dacă lipsesc tigle sau tabla este deteriorata. Privirea din exterior ar trebui să vă ajute, de asemenea, să vedeți forma acoperișului. Linia acoperișului este lăsată?  

  • Inspectați fiecare element

Un acoperiș nu este doar țigle sau foi de tabla. De asemenea, cheresteaua îi susține, dar și hornul și jgheaburile. Toate acestea au nevoie de inspecție și ar trebui să fie refacute de la zero atunci când reînnoiți un acoperiș.

Care sunt beneficiile înlocuirii unui acoperiș?

Principalul beneficiu al înlocuirii unui acoperiș este liniștea sufletească – odată ce s-a terminat, este mai puțină întreținere de făcut și mai puține griji atunci când apare vremea rea. Un acoperiș nou durează de obicei cateva zeci de ani. Deși majoritatea companiilor de acoperișuri își garantează munca timp de aproximativ 10 ani, mai degrabă decât întreaga durată de viață a invelitorii. Adesea se adaugă că puteți îmbunătăți acoperișul pentru a sprijini izolația și ventilația.

Reînnoirea acoperișului este un moment excelent pentru a completa izolația mansardei. Izolarea bună se recupereaza (ca investie), de la sine, rapid. Acoperișurile defecte sau prost izolate reprezintă de obicei un sfert din pierderea de căldură în casă. Acest lucru poate fi costisitor, mai ales că prețurile energiei sunt la cote maxime.

Previous post Evolutia masinilor de taiat si inventia laserului. Care este utilitatea lor in diverse industrii? 
Next post TOP 4 activități pe care le poți face sâmbătă seara împreună cu familia ta