Păreri PEFOC – cât de mult contează să-ți montezi un coș de fum premium pentru o casă ferită de incendii

Când vine vorba despre o sobă, o centrală pe lemne sau un termosemineu cu probleme, de cele mai multe ori, de vină sunt coșurile de fum improprii, fumul devenind periculos mai ales din cauza toxicității sale. În acest articol, specialiștii în soluții de încălzire alternativă de la PEFOC ne vor ajuta să înțelegem motivele celor mai frecvente disfuncționalități ale unui coș de fum care îți pot pune în pericol integritatea căminului și chiar viața membrilor familiei tale.

Proiectarea greșită a structurii de evacuare a gazelor arse, reprezintă în sine, una dintre cele mai frecvente situații care determină probleme la nivelul coșului de fum. Indiferent dacă vorbim despre un coș montat la exterior sau la interior, contează foarte mult ca specialistul să identifice poziția optimă de amplasare, în funcție de arhitectura spațiului în care urmează să funcționeze șemineul.

Un alt motiv care va determina funcționarea sau nefucționarea unui coș de fum este redat de condițiile climatice externe precum, altitudinea, presiunea atmosferică, direcția vântului sau temperatura, factori care vor influența în mod direct calitatea tirajului. Spre exemplu, iarna, când este foarte frig afară, diferențele de temperatură dintre aerul cald expulzat și aerul rece de la exterior, favorizează tirajul și buna funcționare a coșului de fum, în timp ce, vremea ploioasă, cumulată cu scăderea presiunii atmosferice, va determina reale dificultăți procesului natural de evacuare al fumului.

Racordarea de la șemineu sau sobă, la coșul de fum al casei, reprezintă încă un factor decisiv ce poate influența randamentul acestuia. Un coș de fum poate fi confecționat din materiale care diferă, începând de la inox, până la oțel sau inox căptușit cu ceramică, însă, în funcție de specificațiile fiecărui proiect în parte, nu toate sunt și la fel de potrivite.

Pentru asigurarea unei funcționări optime și în deplină siguranță, specialiștii PEFOC recomandă utilizarea unui cos de fum inox pentru racordare sigură și facilă a sobelor și șemineelor. Tubulatura de evacuare este disponibilă pe diferite diametre și concepută special să reziste la temperaturi extreme, pentru o construcție ce rezistă o viață întreagă.

Indiferent de materialele utilizate sau de locația în care sunt amplasate, hornurile trebuie construite cât mai drept posibil, fără devieri, curburi sau înclinații prea mari. Mentenanța și curățarea lor trebuie efectuată periodic, folosindu-te de un kit curățare coș de fum, cel puțin o dată pe an sau apelând la suportul unui coșar autorizat, care îți va garanta o lucrare sigură, eliminând astfel pericole precum, intoxicațiile cu monoxid de carbon sau incendiile provocate de aprinderea accidentală a coșului de fum.

Așadar, dacă ești hotărât să-ți achiziționezi un șemineu calitativ, dar în același timp optezi și  pentru construcția corectă a coșului de fum, echipa PEFOC reprezintă opțiunea perfectă, atât din punct de vedere al soluțiilor de încălzire disponibile rapid din stocul lor propriu, cât și din punct de vedere al serviciilor asigurate de către profesioniști cu experiență dovedită de-a lungul a mii de proiecte livrate cu succes. În plus, în oferta meșterilor sibieni ai la dispoziție și numeroase modele de semineu electric incorporabil – perfecte pentru acel plus de caldură și decorarea cu stil a unui apartament la bloc. Pe lângă șeminee, sobe și coșuri de fum, site-ul www.pefoc.ro îți pune la dispoziție și o serie întregă de grătare premium sau economice cu care te vei putea bucura de experiența gustului desăvârșit al preparatelor tale

Previous post Soarele și Sănătatea: Beneficiile și Precauțiile Legate de Expunerea la Soare
Next post De ce să alegi o centrală termică în condensare de la Ariston?