Cum poate fi folosită lumina artificială în designul interior?

Lumina naturală este foarte importantă pentru organismul nostru. Aceasta ne menține activi și susține sănătatea corpului, însă sunt anumite momente când nu putem depinde numai de sursa naturală de lumină. În funcție de locația aleasă pentru casa ta, spațiul va avea mai multă sau mai puțină lumină naturală sau, cu atât mai mult, vor fi atâtea nopți pe care le vei petrece alături de cei dragi sau finalizând un proiect. Iată cât de importantă este lumina artificială pentru designul interior.

Lumina artificială, un element esențial pentru locuința ta

Lipsa luminii ne poate afecta din foarte multe puncte de vedere și, cel mai important, din punct de vedere psihologic. O casă luminoasă și primitoare te va face întotdeauna fericit și plin de viață. Tocmai de aceea, atunci când nu putem beneficia de lumina naturală, cea artificială trebuie să fie aleasă cu atenție pentru a oferi un confort asemănător.

Lumina artificială este utilizată pentru a ilumina spațiul în care locuiești atunci când lumina naturală nu este suficientă sau lipsește în întregime. De aceea, este indicat să alegi cu atenție o schemă optimă de utilizare a luminilor în locuința ta, deoarece aceasta fie va oferi un confort sporit, fie va lua din magia spațiului tău. 

Cum creezi o schemă de iluminat optimă?

Schemele moderne de iluminat optează pentru accentuarea anumitor părți ale camerei, precum colțurile sau piesele centrale din camere. De multe ori, designerii de interior renunță la iluminarea camerei cu o singură sursă de lumină, suspendată asupra camerei. În prezent, sunt preferate luminile de accent, poziționate în colțurile camerei, lângă pereți sau deasupra unei părți centrale, precum masa, patul sau alte elemente vizibile, voluminoase. Acest lucru va pune un accent diferit și interesant locuinței tale, mai ales atunci când cromatica este aleasă pentru a crea confort. 

De departe, cea mai recomandată lumină este cea caldă, deoarece nu obosește organismul și imită lumina naturală. Lumina rece poate crea un disconfort psihologic. Astfel, dacă nu te simți bine în locuința ta, însă pare că nu găsești niciodată motivul, acordă mai multă atenție luminilor. Spre exemplu, lampadarele pentru living sunt o idee excelentă pentru schema perfectă de iluminat. Acestea vor oferi lumina de accent potrivită, în timp ce pot fi utilizate și drept obiecte de decor sofisticate. Pe homelux.ro vei găsi diferite modele, potrivite pentru orice stil de amenajare interioară și orice tip de spațiu.

De asemenea, este indicat să alegi un sistem care poate fi adaptat în funcție de timpul zilei și sezon. În anumite situații poți prefera o lumină mai puternică, în timp ce uneori vei avea nevoie doar de o lumină de ambient. Cu atât mai mult, în funcție de sezon, vei prefera mai mult fie lumina caldă, fie cea rece. Astfel, cu ajutorul unui sistem ajustabil, vei reuși să adaptezi lumina locuinței tale în funcție de circumstanță, fără să fie nevoie să faci schimbări repetate în funcție de sezon sau de timpul zilei.

Lumina este foarte importantă pentru organismul nostru. Aceasta menține un ritm alert al organismului, dacă este necesar și, cu atât mai mult, ne poate calma atunci când avem nevoie de relaxare. De aceea, este important să creezi un sistem inteligent care să se adapteze ușor la nevoile tale, indiferent de momentul zilei sau sezon. 

Sursa foto: unsplash.com 

Previous post De ce serviciile de inchirieri auto sunt convenabile si in ce situatii
Next post Feluri inovative prin care îți poți înfrumuseța curtea