Feluri inovative prin care îți poți înfrumuseța curtea

Dacă ești în căutare de noi moduri în care să îți reamenajezi curtea, pentru a-i oferi un aer proaspăt și poate mult mai apropiat de gusturile tale sau, și mai bine, dacă tocmai ce ți-ai achiziționat prima proprietate și vrei ca de la bun început totul să fie minunat, atunci ai găsit locul potrivit. Există din ce în ce mai multe surse de inspirație și inovații care să transforme o curte normală într-una deosebită, iar fiecare în parte se diferențiază de cealaltă ori presupune alte materiale de construcții. Tocmai de aceea, pentru a-ți ușura munca, găsești în lista de mai jos trei dintre cele mai interesante lucruri pe care le poți face în procesul tău de amenajare.

Iată care sunt modurile speciale prin care îți poți transforma proprietatea:

Garduri în stil unic

Gardul este un lucru foarte important atunci când vine vorba despre amenajarea unei case cu curte, deoarece poate spune foarte multe despre proprietari. În funcție de atenția la detalii pe care o acorzi acestui element de decor, întregul aspect al proprietății tale se poate schimba. Pentru a nu apela doar la simplele garduri din lemn sau beton, există modalități mult mai în trend. De exemplu, un panou gard zincat de la Rotanis este o variantă bună dacă îți bazezi amenajarea într-un stil care se folosește mult de pietre, oferind un look proaspăt. Totodată, sunt bune și pentru construcții mai simple, cum ar fi gardurile despărțitoare din grădini. 

Elemente rustice

Dacă este să te gândești la curtea ta propriu-zisă, după ce ai rezolvat gardul, atunci ai putea căuta inspirație în câteva stiluri de amenajări exterioare, văzând mai apoi de ce lucruri ai nevoie pentru a face și tu asta. Elementele rustice vor fi întotdeauna o decizie bună, pentru că starea de spirit liniștitoare pe care ți-o oferă un astfel de decor este greu de atins ca în cele moderne. Poți începe cu balansoare, mese, scaune și alte construcții din lemn pe care să le amplasezi în curtea ta și neapărat vopsește-le într-o nuanță de lac vișiniu.

Elemente decorative japoneze

În comun cu pasul anterior, în ceea ce privește decorurile japoneze și cele rustice, românești, se află un lucru vital: calmul. Japonezii sunt recunoscuți în lume pentru ordinea din țara lor și felul în care întotdeauna caută să atragă bunătatea și alte energii pozitive, așa că te poți inspira de la ei și să aduci liniștea chiar la tine acasă. Plantează cireși japonezi și alte flori specifice, construiește alei șerpuitoare din piatră și amenajează chiar un iaz cu pești Koi. Totul va fi de vis.

Acestea fiind spuse, acum cunoști noi tipuri prin care poți să îți amenajezi proprietatea în așa fel încât să simți că totul este exact pe gustul tău. Nu îți rămâne decât să îți faci un plan bine pus la punct, să cumperi toate lucrurile de care ai nevoie și să te apuci de treabă. E foarte important să te simți bine în locul în care trăiești. 

sursa foto: Pexels.com

Previous post Cum poate fi folosită lumina artificială în designul interior?
Next post Ești pasionat de haine? TOP 4 lucruri de care să ții cont