Descoperă toate informațiile de care ai nevoie dacă dorești să optezi pentru un aparat dentar mobil

Zâmbetul și frumusețea acestuia reprezintă aspecte deosebit de importante în relațiile sociale, și au capacitatea pur și simplu de a ne îmbunătăți viața socială ori chiar de a ne crea probleme în cazul în care nu suntem mulțumiți de zâmbetul nostru.

Citește rândurile de mai jos pentru a afla tot ce trebuie să știi despre ce este mai exact un aparat mobil dentar Familydent, avantajele pe care acesta ți le poate oferi, dar și alte informații pe care este bine să le cunoști!

Aparat mobil dentar – ce este?

Aparatul dentar mobil este un dispozitiv ortodonic ce are scopul de a alinia corespunzător dinții. Acesta este un dispozitiv conceput în cabinetul medicului stomalog și nu este adresat doar copiilor, ci și adulților. Aparatul dentar mobil este recomandat, în general, în cazul nealinierii corespunzătoare a dinților, dar nu în cazurile grave.

Aparat mobil dentar – ce avantaje îți poate oferi?

Aparatul dentar mobil este flexibil și confortabil, deoarece poți să îl porți când dorești, și poți renunța la acesta în anumite momente. Principalele avantaje de care te poți bucura optând pentru un astfel de aparat sunt:

  • are capacitatea de a alinia corespunzător dinții poziționați greșit;
  • are capacitatea de a lărgi arcada dentară;
  • are capacitatea de a corecta obiceiuri precum suptul degetului;
  • are capacitatea de a reduce posibilitatea degradării dinților permanenți;
  • are capacitatea de a corecta vorbirea;
  • are capacitatea de a contribui la o înghițire corespunzătoare, îmbunătățită;
  • are capacitatea de a corecta mușcătura incorectă;
  • este ușor de purtat, dar și de igienizat;
  • nu are un aspect neplăcut din punct de vedere estetic;
  • durata tratamentului este destul de scurtă.

Aparat mobil dentar – care sunt dezavantajele?

Un dezavantaj semnificativ este dat de faptul că un astfel de aparat nu este recomandat în cazul anomaliilor severe, mai exact a dinților ce se află în poziție incorectă severă. Un alt dezavantaj este dat de faptul că alegerea unui astfel de aparat implică responsabilitate. Lipsa responsabilității poate face pacientul să poarte aparatul destul de rar sau chiar să uite de acesta, ceea ce nu îl va ajuta deloc în corectarea poziției dinților.

Aparatul dentar mobil – cât timp trebuie purtat?

Un aparat dentar mobil este indicat să fie purtat pentru cel puțin 16 ore pe zi, astfel încât să te poți bucura de cele mai bune rezultate. În cazul în care anomaliile dentare sunt mionore, aparatul dentar mobil trebuie purtat pentru o perioadă mai scurtă de timp, în comparație cu aparatul dentar fix. Totuși, trebuie să știi că aparatul mobil nu este indicat să fie purtat mai mult de un an, deoarece după această perioadă, rolul acestuia este doar de conteție și este necesară schimbarea aparatului.

Care este prețul unui aparat dentar mobil?

Prețul pentru un astfel de aparat poate varia destul de mult, în funcție de materialul din care acesta este alcătuit. De exemplu, un aparat dentar metalic va avea un preț semnificativ mai mic în comparație cu un aparat dentar din safir sau chiar cu unul invizibil. Este important să ții cont de bugetul pe care dorești să îl aloci, dar și de aspectul fiecărui aparat, astfel încât să faci cea mai bună alegere pentru tine.

Online, pe FamilyDent.ro poți descoperi o clinică în care își desfășoară activitatea specialiști pasionați cu adevărat de îngrijirea danturii. Fie că dorești să optezi pentru un aparat dentar mobil sau fix, ori ai nevoie de un implant dentar: https://familydent.ro/implant-dentar/, folosește datele de contact de mai jos și programează-te la un control de specialitate!


Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0312297087

Previous post Un dar al tău pentru eternitate: E nevoie de ajutor pentru finalizarea Bisericii Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu
Next post Top 3 beneficii pe care le poți avea ca director de companie