Păreri PEFOC – câteva lucruri la care trebuie să avem grijă înainte de montajul unui șemineu

Indiferent dacă îți dorești să-ți cumperi un șemineu standard sau optezi pentru unul dintre modelele premium de seminee Brasov, aceste dispozitive de încălzire spectaculoase, vor ridica multe sprâncene de uimire și admirația tuturor celor care îți vor călca pragul casei, învăluite în misterul și căldura focului pe lemne. Și pentru că reprezintă un element atât de special, cu toții ni-l dorim în living, dar nu la fel de mulți știm cum trebuie ales un astfel de dispozitiv termic alternativ.

Așa că, am apelat la ajutorul meșterilor sibieni de la PEFOC, recomandați de cele peste două decenii de activitate în comercializarea și montajul profesional al tuturor soluțiilor termice neconvenționale, să ne ajute cu o serie de recomandări, dar și câteva aspecte de luat în calcul atunci când ne-am hotărât să cumpărăm un șemineu.

Puterea focarului de șemineu

Primul lucru pe care ar fi bine să-l iei în considerare este faptul că focarul trebuie ales în funcție de dimensiunea spațiului de încălzit. Dacă vrei să încălzești 80-100 mp, atunci, un focar de 10 kW este chiar potrivit, dar dacă ai o încăpere mai mare de încălzit, atunci se va calcula exact raportul dintre spațiu și puterea focarului.

Cel mai bine este să întrebi un specialist despre puterea pe care trebuie să o aibă un focar pentru a încălzi o cameră sau mai multe din casa ta. Acesta te va ajuta să alegi soluția potrivită, fie cp este vorba despre o sobă, un șemienu sau o centrala pe lemne.

Calitatea focarului de șemineu

Calitatea unui focar de șemineu este condiționată în primul rând, de grosimea fontei sau a oțelului din care este produs (pentru asta este necesar să cunoști care este greutatea totală a focarului), raportată la dimensiunea focarului (deschiderea lui). De obicei, focarele mai ieftine au stratul de fontă foarte subțire, de aceea pot apărea tot felul de probleme.

Dacă în momentul când alegem un focar șemineu se face rabat la calitate, trebuie să ne așteptăm ca acesta să încălzească mai puțin decât un focar calitativ. Iar unul calitativ este prelucrat cu vopsea ecologică, termorezistentă până la 600ºC este fabricat din oțel curat sau oțel și fontă, de o grosime de peste 8 mm. De asemenea, accesoriile focarului, cum ar fi: mânerul detașabil, suportul de susținere a ramei, design-ul ușii, definesc înalta calitate.

Design-ul focarului

În funcție de locul în care amplasezi șemineul, de dimensiunea acelui spațiu, de suma pe care vrei s-o investești într-un focar, poți alege și design-ul acestuia. Cei de la PEFOC îți recomandă un focar simplu cu sticlă dreaptă dacă aloci un buget redus sau un focar mai performant, atipic, pentru un buget mai mare. În acest sens, poți alege un focar cu sticlă pe dreapta sau pe stânga, cu sticlă pe colț, unul de tip tunel sau cu deschidere verticală și suport lemne de foc.

Aceste aspecte sunt esențiale în alegerea șemineului potrivit, dar mai există, desigur, și alte detalii ce trebuie discutate cu un specialist, iar cei de la Pefoc sunt mereu gata să îți răspundă la orice intrebare legata de universul fascinant al soluțiilor termice alternative.

Cu un singur click pe site-ul oficial www.pefoc.ro ai acces la peste 9000 de produse și accesorii termice, șeminee pe lemne, pe gaz sau peleți, șeminee decorative electrice sau cu bioetanol, coșuri de fum profesionale, sobe rustice, dar și modele unicat de grătare grădină premium sau economice, atente cu bugetul fiecăruia. Sub sloganul “noi facem tot, tu pui pe foc” meșterii sibieni îți asigură tot ce ai nevoie pentru ca locuința ta să devină un sanctuar sigur al căldurii și confortului la superlativ!

Pensiunea Delta Blue Previous post Pensiune Delta Dunarii: Delta Blue, Maliuc
Eduard Petrescu Next post Eduard Petrescu CEO Eko Group vorbeste despre Cum 60 de Advertoriale Pot Genera Peste 1800 de Apariții pe 4 Rețele de Socializare in mai putin de 30 zile