Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să-ți amenajezi locuința în stil modern

Atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, stilul modern reprezintă o alegere populară pentru cei care doresc să creeze un spațiu contemporan, elegant și funcțional. Amenajarea locuinței în stil modern poate oferi o senzație de prospețime și un aspect sofisticat. Există mai multe aspecte care te ajută să te ghidezi ca acest proces de amenajare să fie unui ca la carte.

Dacă ești interesat să aduci o notă modernă în casa ta, iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont

Paleta de culori minimalistă

Stilul modern este cunoscut pentru utilizarea unei palete de culori neutre. Alb, negru, gri și nuanțe de bej sunt culorile de bază. Poți adăuga accente de culoare, cum ar fi albastru, galben sau roșu, dar evită supraîncărcarea cu foarte multe culori puternice.

Deschide spațiul

Stilul modern implică de obicei planuri deschise. Dacă este posibil, elimină pereții care nu fac parte din structura locuinței pentru a crea un spațiu fluid și deschis. De exemplu, poți alege ușile culisante din termopan Valedo IS pentru delimitarea zonei de living de bucătărie. Astfel, ai o zonă foarte deschisă și luminoasă, dar totuși separi cumva cele două părți ale casei.

Linii curate și simetrice

Mobila și elementele de design modern se remarcă prin linii drepte și simetrice. Optează pentru piese de mobilier cu forme simple, fără decorațiuni excesive. De asemenea, poți opta pentru variantele de sisteme de închidere amortizată, care te ajută să elimini mânerele din peisaj.

Utilizează materiale naturale

Lemnul, sticla și metalul sunt materialele preferate în amenajările moderne. Acestea adaugă textură și calitate spațiului tău. Încearcă să eviți plasticul și alte derivate ale sale care ar putea arăta mai puțin calitativ în final.

Axează-te pe câteva piese practice

Stilul modern se bazează pe funcționalitate. Optează pentru mobilier care îndeplinește atât rolul estetic, cât și pe cel practic. Înlocuiește elementele inutile cu piese de mobilier cu depozitare integrată, unde să poți ține ordonate toate obiectele de uz personal.

Iluminare eficientă

Iluminarea joacă un rol esențial în designul modern. Folosește lămpi suspendate, spoturi sau plafoniere cu design minimalist pentru a crea un ambient plăcut. Lumina naturală trebuie să fie maximizată, deci folosește ferestre mari și draperii subțiri.

Include elemente decorative de artă 

Adaugă artă modernă la decorul tău pentru a-i oferi un aer sofisticat. Tablouri de dimensiuni mari, statuete sau chiar diferite piese din ceramică sau lut pot să completeze peisajul locuinței tale într-o manieră elegantă, dar simplistă în același timp.

Accent pe tehnologie

Odată cu evoluția tehnologiei, elementele de automatizare și echipamentele inteligente devin tot mai importante. Integrarea acestora în amenajarea locuinței tale în stil modern poate crește funcționalitatea și confortul.

Podele și pardoseli de înaltă calitate

O podea cu aspect impecabil este esențială în amenajările moderne, așa că alege un parchet de calitate care să reziste bine peste ani și ani. În afară de clasicul parchet, poți încerca și opțiunea de gresie sau beton lustruit, în funcție de preferințele personale, însă acestea s-ar putea să ducă locuința în direcția de amenajare în stil industrial.

Așadar, amenajarea locuinței în stil modern poate transforma casa ta într-un spațiu contemporan și elegant. Respectând principiile designului modern, vei crea un ambient plăcut, funcțional și în pas cu tendințele actuale. Cu paleta de culori neutre, mobilierul simplu și accentul pe funcționalitate, vei transforma casa ta într-un loc de relaxare și confort. Nu uita să adaugi elemente de artă și tehnologie pentru a completa aspectul modern al locuinței tale.

Sursă foto: unsplash.com

echipa MultiSoft oferă suport și asistență tehnică dedicată Previous post MultiSoft – soluții software pentru hoteluri, restaurante, SPA și sectorul bugetar
Next post Curățenia de toamnă în grădina ta – Sfaturi și pași esențiali