Top 5 alimente care te pot ajuta în mod eficient să ai un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos nu este nici pe departe constituit de o alimentație compusă din alimente cu un conținut ridicat în calorii sau glucide, ci mai degrabă din produse bogate în fibre, vitamine și minerale. Deoarece se spune despre colon că este „al doilea creier”, este important să ai o alimentație conștientă care să includă produse bio sau naturale. Când intră în alimentația ta aceste produse vei descoperi câte beneficii îți aduc pentru sănătate. În continuare vei afla care sunt cele mai sănătoase alimente care merită să fie incluse în dieta ta zilnică. Astfel, vei obține la pachet bună dispoziție și imunitate crescută.

Adoptă o alimentație sănătoasă pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții!

În prezent, când toate problemele de zi cu zi se succed cu repeziciune, este necesar să cauți sursa pentru menținerea echilibrului. Alături de mișcarea în aer liber și odihnă se află alimentația conștientă pentru îmbunătățirea calității vieții.

Care sunt cele 5 alimente eficiente pentru sănătate?

  1. Cerealele, tuberculii și derivații

Carbohidrații din cereale și cartofi sunt importanți în măsura în care se asociază corect cu alte alimente.

  1. Fructele și legumele

Vitaminele și mineralele conținute în aceste produse naturale furnizează energie pentru lungă durată, deși au un conținut caloric scăzut. Efectul lor laxativ este bine cunoscut, mai ales dacă se consumă corect. Spre exemplu, fructele se consumă cu o jumătate de oră înainte de masă sau la două ore după masă pentru rezultate optime. Pentru menținerea echilibrului sistemului imunitar se recomandă First Defense, un sirop de la helpnet.ro care susține și capacitatea maximă de adaptare a organismului la factorii de stres. 

  1. Produsele lactate

Calciul, vitaminele și mineralele din produsele lactate ajută la întărirea oaselor și funcționarea în condiții optime a sistemului locomotor.

  1. Carnea albă și peștele

Proteinele din carne reprezintă o sursă importantă de energie. Mai mult, acestea asigură senzația de sațietate dacă sunt gătite sănătos

  1. Grăsimile

Specialiștii recomandă atât grăsimile animale, cât și pe cele vegetale dacă acestea sunt consumate cu moderație. Se evită asocierea grăsimilor cu zaharurile pentru o sănătate optimă.

Chiar și dulciurile sunt bune, însă consumate cu moderație și nu imediat după masă. Este deosebit de important să ții cont și de consumul lichidelor. Un adult trebuie să consume cel puțin doi litri de lichide pe zi pentru a se menține hidratarea corectă și sănătatea celulară.

Cum îți menții echilibrul interior?

Fiecare persoană are și părți bune, și părți rele, însă este important să se mențină echilibrul și să nu se dea frâu liber plăcerilor. Se spune că „nu orice este bun este și de folos”, motiv pentru care se adoptă alimentația conștientă. Deoarece organismul este cel mai bun „barometru” pentru alimente este recomandat să fie respectate unele reguli esențiale pentru sănătate.

Care sunt cele trei reguli de aur în alimentație?

  • Trezește-te de dimineață și ia masa în tihnă, nu te grăbi;
  • Masa de prânz să fie aproximativ la aceeași oră în fiecare zi;
  • Masa de seară este cel mai bine să fie servită până în ora 18:00, maximum 19:00.

Prin urmare, tu cum vrei să-ți menții echilibrul interior pentru a avea un stil de viață sănătos?

Sursă foto: unsplash.com

Previous post Top 5 scule inovatoare pe care ar fi indicat să le ai la îndemână pentru a-ți ușura semnificativ munca
Next post Top 5 gadgeturi pe care le poți face cadou unei persoane dragi